Foto’s Kiggen – Emans

Op deze pagina een aantal foto’s in relatie met het echtpaar Kiggen-Emans.
Hieronder een foto gemaakt op het Laar, met op de achtergrond de boerderij van Kaovere Bert.

Familie Kiggen-Emans met de vier kinderen en aangehuwde Neerke Bocken rond 1900

Kaovere Bert, of Lambertus Kiggen huwde in 1877 Petronella Emans. De boerderij van het echtpaar werd afgebouwd in 1879, waarna de familie Kiggen zich ook op het Laar vestigde. De familie Emans (al wonend op het Laar) werd uitgenodigd en zo gingen beide families samen op de foto, zoals hieronder te zien.

Families Kiggen en Emans samen, rond 1885

De persoon op de foto hieronder is Petrus Johannes Hubertus, later Pier genoemd. Hij werd geboren in 1882 uit huwelijk Kiggen-Emans.
Als in 1914 al het reserve personeel militairen wordt opgeroepen voor de mobilisatie van WO I, wordt ook Pier opgeroepen. Hieronder in zijn militaire uniform, het bord op de zuil heeft de tekst: ter herinnering aan mijn diensttijd.

Pier Kiggen huwde na zijn terugkeer van de mobilisatie met Petronella Roefs. Dat huwelijk vond plaats in 1914, (zie de trouwfoto’s onder het menu multimedia hierboven), en in 1917 wordt het eerste kind geboren. De nieuwe wereldburger moest natuurlijk ook op de gevoelige plaat worden vastgelegd, de foto hieronder.

Pier Kiggen en Petronella Roefs vestigen zich aan de Vogelsberg in Maarheeze. In totaal worden er acht kinderen geboren, waarvan twee jong overlijden, Hieronder het echtpaar met die zes kinderen, gemaakt rond 1938.

Echtpaar Kiggen – Roefs en kinderen, rond 1938

Hieronder weer een prachtig tijdsbeeld aangaande de fotografie en de manier waarop men opgedoft werd.
De broers Wilhelmus Hubertus (1917 – 2000) en Johannes Lambertus Franciscus (1920 – 1997) Kiggen, zoons uit het huwelijk Kiggen-Emans.

Wiel en Sjang Kiggen rond 1919

Twee jaar voor het overlijden van Pier Kiggen werd de foto hieronder nog gemaakt. Sfeervol met een karrewiel en een deel van de boerderij op de achtergrond. De plek waar zij hun hele leven gewoond en gewerkt hadden.

Pier Kiggen en Nel Kiggen-Roefs 1963

Zoon Wiel (Wilhelmus Hubertus) huwde Maria Josephina Wilhelmina Klaessens (Mien), en ook die foto is in de trouwfoto’s te vinden.
Maria klaessens was afkomstig van Nederweert, en geboren uit het huwelijk Franciscus Hubertus Klaessens 1890 – 1935 en Maria Petronella Hendrikx 1891 – 1977. Ook de foto’s van dit echtpaar hieronder.

Franciscus Hubertus Klaessens, ook in uniform voor de mobilisatievan WO I
Echtgenote Maria Petronella Hendrikx, bij hetzelfde tafeltje, maar in prachtige kledij van die tijd

Als laatste op dee pagina, twee prachtige portret foto’s geplaatst vanwege de ouderdom van de platen. De ouders van Maria Petronella Hendrikx, het echtpaar Joseph Hendrikx en Wilhelmina Korten.