Foto’s Soetermans – van Lint

Uit het huwelijk tussen Hendrik van Lint en Louiza Wilhelmina Meyman werden voor zover bekent vier kinderen geboren. De eerste, zoon Adrianus, hieronder:

Adrianus van Lint 1859 – 1934,
de oudere broer van Hendrika

Het tweede kind, dochter Hendrika Louisa Wilhelmina van Lint werd geboren in 1862 in Amsterdam. Zij huwde in 1886 in Amsterdam met Christiaan Theodorus Soetermans, die uit Vlaanderen afkomstig was. Van beiden een portret foto hieronder.

Christiaan Theodorus Soetermans
Hendrika Louisa Wilhelmina van Lint 1862 – 1941

Het echtpaar krijgt vijf dochters:

  • Louise Wilhelmina Maria Hendrika 1887 – 1906
  • Elisabeth Theodora Maria 1888 – 1958, huwt Marinus PJ Rockener
  • Adriana Hendrika Maria 1891 – 1973, huwt Willem M Pronk
  • Wilhelmina Louise Maria 1895 – 1976
  • Maria Alphonsina 1898 – 1945, later missie zuster in India

Hieronder een foto gemaakt rond 1910, vier dochters Soetermans, het oudste kind is dan al overleden.

Onderstaande foto is gemaakt rond 1920. Het echtpaar HLW van Lint en CT Soetermans, met de vier dochters waarvan twee met hun latere partner.

Boven, beginnend met de dame met tas: Adriana Hendrika Maria met daarnaast latere echtgenoot Wilhelmus Maria Pronk. In het midden Wilhelmina Louise Maria. Daarnaast Elisabeth Theodora Maria en latere echtgenoot Marinus Pieter Johan Rockener.
Onderin, moeder Hendrika Louisa Wilhelmina van Lint, dochter Maria Alphonsina die later missie werk in India zal gaan doen, en vader Christiaan Theodorus

Een paar jaar later wordt er een gelijkwaardig statig gezins portret gemaakt. Het echtpaar Soetermans – van Lint zijn inmiddels grootouders geworden, en dat moet natuurlijk op de foto om voor het nageslacht bewaard te blijven:

Links aan de zijde van grootvader Christiaan het echtpaar Rockener-Soetermans, en aan de rechter zijde met Hendrika Louisa Wilhelmina van Lint als grootmoeder, Wilhelmus Marinus Pronk en Adriana Hendrika Maria Soetermans met de twee eerste kleinkinderen, Marja en Henk.

Als laatste een drietal foto’s van Hendrika Louisa Wilhelmina van Lint, gemaakt tussen 1865 en 1900 op verschillende leeftijden.

HLW van Lint ongeveer 5 jaar oud
HWL van Lint ongeveer 10 jaar oud
HWL van Lint ongeveer 19 jaar oud